Info-avond over het Luchthavenpastoraat Schiphol

Dagelijks landen of vertrekken ruim honderdduizend mensen op de luchthaven Schiphol. Mensen uit andere culturen en met verschillende achtergronden. Tussen al die mensen lopen er nogal wat rond met zorgen of problemen en met de behoefte aan hulp of een opbeurend woord.

Het luchthavenpastoraat, dat sinds 1975 op Schiphol is te vinden, is in die gevallen een onontbeerlijk steunpunt. Het wil bijdragen aan de emotionele en geestelijke zorg van mensen die op de luchthaven komen of werkzaam zijn.

Het luchthavenpastoraat bestaat uit drie pastores, bijgestaan door vijfentwintig vrijwilligers van allerlei gezindten. Samen zorgen zij voor een rustpunt waar mensen van alle nationaliteiten en levensovertuigingen welkom zijn. Zij bieden pastorale en geestelijke zorg, midden in de maatschappij.
Pastor Joop Albers, tot eind december vorig jaar een van de drie luchthavenpastores, komt dinsdagavond 19 maart a.s. op uitnodiging van het Katholiek Alternatief De Ronde Venen naar Mijdrecht om over zijn boeiende ervaringen op Schiphol te vertellen.
Plaats van samenkomst: OBS Molenland, Molenwiek 48, 3642 BS Mijdrecht. Aanvang: 20.00 uur. Toegang gratis.