Parochie Uitje naar Leiden

Op zondag 24 juli hebben ruim 20 mensen van onze statie deelgenomen aan het parochie-uitje naar Leiden. Na hartelijk ontvangst door Pastoor Helen Gaasbeek hebben we de Eucharistieviering bijgewoond in het mooie kerkje van de parochie in Leiden. Het was een volle kerk geworden met een grote kring tijdens het communiceren.

Na de viering hebben we koffie en gebak genuttigd in de pastorie en hebben we gezellig bijgepraat met de mensen van de parochie Leiden.

Daarna hebben we een rondleiding met uitleg gekregen van het kerkje dat in 1925 geopend is. Kunstschilder Chris Lebeau heeft de bijzondere muurschilderingen gemaakt. Hij heeft hier een vol jaar voor uit getrokken.

Na de rondleiding kregen we een lunch aangeboden en daarna maakte we ons op voor een rondvaarttocht door Leiden. De organisatie had ervoor gezorgd dat we vlak bij het kerkje konden opstappen. Na ruim een uur met de nodige versnaperingen en het mooie weer door Leiden gevaren te hebben, werden we we bij het kerkje afgezet.

Dank aan de organisatie: Els van Nieuwmegen, Els van Leeuwen en Ellen Hilbers.

Foto’s gemaakt door Jan Veldhoen en Anita Vos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *