KERSTNACHT 2012

KERSTNACHT 2012
maandag 24 december

Opnieuw komen we samen om de Geboorte van onze Heer Jezus Christus te vieren
In dit Kind is ‘de genade van God luisterrijk verschenen’ en mogen wij door Hem God aanspreken als ‘Onze Vader’.

De aanvangstijd:
In tegenstelling tot het vorige jaar beginnen we vroeg. De reden is voornamelijk dat het voor de ouderen onder ons zo niet te laat wordt en dat het nu tevens mogelijk is kinderen mee te nemen. Vanaf 19.50 uur zingen we Kerstliederen, de dienst zelf begint om 20.00 uur.
Cantare:
Evenals vorig jaar werkt Cantare o.l.v. Theo van Dijk mee. De Missa St Hugonis van C. van der Peet wordt gezongen, alsook Tollite Hostias, The Virgin Mary en andere
( samenzang-) liederen. De viering wordt besloten met het bekende Joy to the world.

Twee collecten:
We sluiten in deze dienst met de eerste collecte ons jaarproject af (zie elders in deze nieuwsbrief). Er zal een uitgangscollecte worden gehouden ter bestrijding van de kosten van de dienst.

De preek:
Altijd weer een uitdaging. Juist omdat het verhaal zo bekend is en men misschien denkt ‘dat weten we wel’.
Dus stel ik alvast de vraag: ‘Wat hebben vier stoere Zeeuwse boeren met het Kerstevangelie te maken?’ Nieuwsgierig? Dan vooral komen.

Na afloop:
Er Is gelegenheid elkaar te ontmoeten, koffie/ thee en een stukje kerstbrood wordt u aangeboden door Katholiek Alternatief De Ronde Venen.

U ziet het: Cantare, alle vrijwilligers en ondergetekende, we staan op Kerstavond voor u klaar.
Wij vragen aan u, met een vreugdevol hart te komen en anderen eveneens uit te nodigen, zodat wij onze vreugde met velen kunnen delen.

Pastoor Wim de Boer