Priesterwijding

De bisschop van Haarlem heeft zijn voornemen bekend gemaakt om diaken Erna Peijnenburg tot priester te wijden op zaterdag 19 oktober a.s., de gedenkdag van de heilige profeet Joël. De feestelijke wijding zal plaatsvinden tijdens een Pontificale Eucharistieviering in de parochiekerk van de H. Agnes aan de Voorstraat 112 te Egmond aan Zee en begint om 14.00 uur.
Na afloop van de dienst is er gelegenheid de wijdeling geluk te wensen in ’t Verenigingsgebouw Egmond.

Mw. drs. E.W.M. Peijnenburg werd op 1 juni j.l. diaken gewijd in de kathedrale kerk van de HH. Anna en Maria te Haarlem. Zij is als diaken werkzaam in de functie van assisterend-pastor. Ook na haar priesterwijding zal zij belast blijven met de pastorale zorg voor de parochie van de H. Laurentius in Alkmaar. Dit is de vierde priesterwijding van dit jaar in de OKKN.
Een aantal leden van het KADRV kennen Erna van een informatieavond in 2012. Zij zal ook de leiding hebben over de door onze gemeenschap geplande retraite begin 2014 in Wahlwiller.
De wijdeling is afkomstig uit de RKK en is daar vele jaren werkzaam geweest als pastoraal-werkster. Maar aan haar verlangen priester te worden kan in het RK- kerkgenootschap geen gehoor worden gegeven. De nieuwe paus Franciscus heeft vrij recent nog eens bevestigd dat het vastligt dat dit ook in de toekomst niet voor vrouwen mogelijk zal zijn. Zelfs een discussie over dit onderwerp mag niet gevoerd worden.

We gaan er vanuit dat een aantal leden van onze gemeenschap de wijding willen bijwonen. Misschien kunnen er onderling afspraken gemaakt worden over het vervoer naar Egmond aan Zee. U leest daar meer over in de oktober-nieuwsbrief.

Pastoor Wim de Boer