Driejarig bestaan Katholiek Alternatief De Ronde Venen

                                                                                    

Viering zaterdag 12 oktober
Driejarig bestaan Katholiek Alternatief De Ronde Venen (KADRV) met actie voor de Voedselbank.

Op zaterdag 12 oktober 2013 hopen we als geloofsgemeenschap ons driejarig bestaan te vieren. Het wordt een feestelijke dienst, waarin beide pastores zullen voorgaan. Ook Huisorkest Vos werkt aan deze viering mee.
Een driejarig bestaan is in het licht van de eeuwigheid nauwelijks interessant, maar voor alle betrokkenen is het een klein wonder. Wie had gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Een plek om te schuilen, te huilen en daarna naar de toekomst te kijken. Een plek, die dankzij de gastvrije medewerking van de Veenhart-gemeente, ook ons ’thuis’ is geworden.
We willen als gemeenschap midden in het leven van De Ronde Venen staan, daarom willen wij een actie houden voor de Voedselbank.
Enige tijd geleden heeft ondergetekende kennisgemaakt met de mensen die zich inzetten voor de Voedselbank. Men beschikt over een ruimte die belangeloos wordt afgestaan door de Evangelische gemeente ‘De Weg’ . In het gesprek dat ik met een aantal vrijwilligers mocht hebben hoorde ik dat ruim vijftig gezinnen gebruik maken van de Voedselbank. Sommigen voor langere tijd, anderen als overbrugging tussen de tijd dat men werkeloos wordt en de eerste uitkering ontvangt.
Niet iedereen heeft n.l. voldoende financiële reserves om deze tijd te overbruggen.

Wij als KADRV besteden ook bewust aandacht aan de diaconale opdracht van de Kerk.
We doen dat o.a. door ons jaarproject. Vorig jaar was de opbrengst bestemd voor een Scholarship project in de Filippijnen, dit jaar voor de zusters van de congregatie ‘Dochters van Maria’ van de Koptische Kerk van Egypte.
Maar daarnaast mag de nood in eigen land, ja, en in eigen omgeving eveneens niet worden vergeten.
Vandaar hier de oproep om op zaterdagavond 12 oktober een gave in natura mee te nemen naar de Veenhartkerk. In deze Nieuwsbrief vindt u een lijst met artikelen die de Voedselbank graag wil ontvangen. U vindt deze lijst ook op onze website.

Mochten er lezers zijn die niet in staat zijn om op 12 oktober aanwezig te zijn dan kan men zijn/haar gave ook brengen bij de Fam. Dalebout, de Vang 13, Mijdrecht. Tel.0297-287428

Pastoor Wim de Boer

Lees meer in onze nieuwsbrief