Viering zaterdag 26 oktober

Op zaterdag 26 oktober vieren we het feest van Allerheiligen. Ook is er gedachtenis van alle overledenen in de gebeden waarin de namen worden genoemd van hen die het afgelopen jaar of kort daarvoor zijn overleden*. Voor ieder persoon brandt in de dienst een kaars. Eén kaars brandt voor alle anderen waarvan niet de naam is genoemd, maar waarvoor evengoed gedachtenis wordt gehouden. Voor iedere aanwezige is er de gelegenheid om naar voren te komen en een waxinelichtje aan te steken ter gedachtenis van een overleden dierbare. 
Zo geven we vorm aan de gemeenschap die gegrondvest is op de liefde van de Vader. Deze liefde blijkt uit zijn wil waarmee Hij onze Heer, Jezus Christus, uit de doden heeft opgewekt
om allen voor te gaan op de weg naar het leven, en ze te redden en te behouden. Zo zijn de levenden én de gestorvenen, de heiligen die ons zijn voorgegaan én allen die door de doop zijn geheiligd, verenigd in de liefde die volgens de bijbel ‘sterk is als de dood’, maar ik vermoed zelfs ‘sterker’!

Na afloop van dit samenzijn is er koffie en thee en gelegenheid tot ontmoeting.

* Overledenen waarvoor gedachtenis wordt gehouden zijn Martinus Antonius (Tinus) van Leeuwen en Mien Reurings- Aarsman.

Pastoor Henk Schoon