Missie en Diaconaat Kalender 2014


Velen van ons kennen de Missie/Zendingskalender. Het was een langlopend oecumenisch project waar vele kerkgenootschappen aan deelnamen. Maar de dit jaar uitgegeven kalender is helaas de laatste. Ook de Oud-Katholieke Missie Sint Paulus heeft vele jaren een deel van de opbrengst gekregen en daarmee projecten ondersteund.
Nu de Missie/Zendingskalender niet meer zal verschijnen heeft het bestuur van Sint Paulus het initiatief genomen om in samenwerking met de internationale oud-katholieke organisaties in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië, die zich ook met missie en diaconaat bezighouden, een eigen Missie en Diaconaat Kalender 2014 te maken.
De kalender is voorzien van foto’s van projecten die door ons en/of door de internationale oud-katholieke organisaties, die zich met missie en diaconaat bezighouden gesteund worden. Dit kunnen oud-katholieke projecten zijn, maar ook projecten van onze zusterkerken zoals de Anglicaanse kerken in Afrika en de Filippijnse Onafhankelijke Katholieke Kerk.De foto’s van deze projecten worden begeleid door informatie. Omdat de kalender in internationaal verband is gemaakt, zullen de teksten in maar liefst zeven verschillende talen vermeld worden: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Tsjechisch en Kroatisch. Daarmee kan de kalender ook een leuk cadeau zijn voor anderstaligen.
Het formaat van de kalender is ca. 30 x 25 cm (breedte x lengte) met een ringband met ophangmogelijkheid aan de bovenzijde, waardoor de bladen omgeklapt kunnen worden. Bij elke datum is extra ruimte open gelaten om bijv. afspraken, verjaardagen etc. te noteren.
De prijs is € 8,- en de opbrengst komt ten goede aan het werk van Sint Paulus, ok missie en diaconaat buitenland.
De werkgroep heeft 10 exemplaren besteld. Vanaf begin december vindt u de kalender op de boekentafel.