Viering zaterdag 9 november ~ Feestdag van de H.Willibrord


Let op: deze begint om 16.00 uur in plaats van 19.00 uur !

Voorafgaande aan de eucharistieviering spreekt Gerard Vlutters over de betekenis van het leven en de spiritualiteit van de heilige Willibrord. Hoe wist hij mensen die weinig tot niets met het christendom hadden te interesseren voor het geloof? Hoe kan in deze ontkerkelijkte gebieden anno 2013 het geloof de mensen opnieuw aanspreken? Na zijn inleiding hebben we hier eerst in groepjes en daarna met allen samen een gesprek over. Het zal zeker een interessante en boeiende middag worden. Leden van de Oud-Katholieke kerk, werkgroep Sint Willibrord zullen ook aanwezig zijn. Verder is ieder ander, die ook geïnteresseerd is, van harte welkom. Aanvang 13.00 uur.

In de eucharistieviering proberen we, na alles wat gezegd is, stil te worden en te luisteren naar wat de lezingen ons te vertellen hebben. In het evangelie van de talenten (Mt.25, 14-34) gaat het om trouw. De knecht die handelt in overeenstemming met het vertrouwen waarmee de heer hem heeft aangesteld om tijdens zijn afwezigheid zijn goederen te beheren, wordt bij terugkeer van de heer geprezen. De heer noemt hem ‘trouw’: over weinig zijt gij trouw geweest, over veel zal ik u stellen.

Zo wordt het voorbeeld van het leven van de heilige Willibrord gezet in het kader van de trouw van de knecht overeenkomstig het vertrouwen dat de heer stelt in zijn knecht. Als we overeenkomstig de gelijkenis als knecht de Heer voor ogen houden, en ons beseffen hoe trouw Hij is, dan vormt dat de basis voor ons handelen. Een fantastisch mooi thema om de Willibrorddag mee te besluiten. Ik hoop u die dag in de Veenhartkerk te ontmoeten, mogelijk al vanaf 13.00 uur.

Pastoor Henk Schoon